Over ons

Zolang hij zich kan herinneren voelt Jos zich als een vis in het water. Als jongen was hij kind aan huis in het zwembad. Niemand keek er dan ook vreemd van op toen hij op zijn zestiende een bijbaantje in het zwembad kreeg. Al snel haalde hij zijn diploma voor zwemonderwijzer en maakte van zijn hobby zijn beroep.

 

Jos: “Kinderen goed leren zwemmen en leuke contacten onderhouden met de ouders vind ik het mooiste dat er is. Ook mag ik graag extreem bange kinderen van hun waterangst af helpen. Het is echt een kick om de kinderen na één of twee privélessen onbezorgd in het water te zien spelen en genieten.”

 

Na in diverse zwembaden te hebben gewerkt, begon Jos in 1983 zijn eigen zwemschool. Hij huurde een verwarmd bad in een saunacomplex en breidde het aantal lesuren langzaam maar zeker uit. In 1990 was het tijd voor de volgende stap. Op recreatieterrein De Weijver in Hoogwoud bouwde Jos zijn eigen zwemschool. Al 40 jaar brengen ouders van heinde en verre (en dichtbij) hier hun kinderen naar zwemles.

 

In 2013 onderging de zwemschool in Hoogwoud een complete metamorfose. De nieuwe entree en wachtruimte werden niet alleen een stuk rianter, maar ook sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Als het mooi weer is, kunnen wachtende ouders op het terras heerlijk van het zonnetje genieten.

 

De zwemschool werd de afgelopen jaren niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk uitgebreid. Behalve in Hoogwoud is Zwemschool Jos Koelemeijer ook actief in Heerhugowaard, op Texel en in Purmerend. Het aantal zweminstructeurs groeide mee. Op dit moment werken bij Jos Koelemeijer elf parttime instructeurs en instructrices.

 

Het moge duidelijk zijn: zwemmen en Jos Koelemeijer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sterker nog, drie van zijn vier kinderen hebben het ‘zwemvirus’ ook te pakken. Vanaf 1 januari 2022 zijn Rosa en Karel toegetreden en gaan de zwemschool verder voortzetten. Stuk voor stuk zijn ze bevoegd zweminstructeur en geven ze al jaren les op al deze zwemlocaties. Zoon Gijs heeft in 2013 zijn eigen zwemschool opgericht: Zwemschool Gijs Koelemeijer.

 

Al ruim vijfentwintigduizend kinderen haalden bij Zwemschool Jos Koelemeijer hun A, B en/of C-diploma

Inschrijven

Wilt u uw kind of uzelf inschrijven voor een zwemactiviteit? Vul dan het inschrijfformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u meerdere personen inschrijven? Vul voor elk persoon het inschrijfformulier in.