Locatie Texel

Sinds 2014 is Zwemschool Jos Koelemeijer actief op Texel. De lessen worden op dinsdag gegeven in het zwembad van Grand Hotel Opduin in het dorp De Koog op Texel. Het hotel staat midden in de duinen. Terwijl uw kinderen zwemles hebben, kunt u een heerlijke wandeling maken naar het strand. Of genieten van een welverdiende kop koffie terwijl u buiten de konijnen en fazanten voorbij ziet huppelen. Ondertussen vermaken uw andere kinderen zich prima in de kinderspeelkamer.

Waarom Zwemschool Jos Koelemeijer?

Het ene kind is het andere niet. Met onze 40 jaar ervaring weten we dat als geen ander. Bij Zwemschool Jos Koelemeijer is uw kind in goede handen. Bij ons staat het kind centraal. Ons doel is niet om uw kind zo snel mogelijk een diploma te laten halen, maar om uw kind zo goed mogelijk te leren zwemmen. Dit doen we op een positieve en stimulerende manier, waarbij we goed kijken naar wat uw kind (aan)kan.

 

Bij ons zwemmen kinderen meteen in diep water. Daardoor ervaren ze vanaf het begin dat ze moeten bewegen om te blijven drijven. Ze kunnen zich snel redden in het water en dat vergroot hun zelfvertrouwen. Vervolgens kunnen ze zich richten op het behalen van hun diploma. Hoe snel dat gaat kunnen we niet voorspellen. Dat verschilt per kind en aantal lesuren per week. We halen het maximale uit elk kind. Met als resultaat dat we ieder jaar gemiddeld 600 diploma’s uitreiken.

 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Vanaf welke leeftijd?

Veel mensen vragen zich af op welke leeftijd ze moeten beginnen met zwemles. De juiste vraag is waaróm het belangrijk is om uw kind op zwemles te doen. Is dat om uw kind zo snel mogelijk een diploma te laten halen? Of vindt u het belangrijker dat uw kind zich kan redden in het water? Onze visie is het laatste.

 

Jonge kinderen voelen zich altijd aangetrokken tot water. Daarom kun je niet vroeg genoeg beginnen met zwemles. Des te eerder uw kind weet wat het moet doen als het te water valt, des te beter. En dat is precies wat wij de jongste kinderen aanleren: vertrouwd zijn met water, niet in paniek raken en weten wat je moet doen als je te water raakt. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van zwemles aan jonge kinderen (vanaf 4,5 jaar). 

 

Meer  weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Vordering diploma's

Wij werken met een vordering systeem. Dit doen wij om de kinderen in het traject richting het A diploma te stimuleren. 

Vorderingdiploma's:

1. Vis diploma (met bandjes en kurk) 

2. Eend diploma (met bandjes en kurk)

3. Schildpad diploma (met bandjes en kurk)

4. Kikker diploma (met kurk van 5)

5. Dolfijn diploma (zonder kurk)

 

Belangrijk om te weten is dat de eerste 2 diploma'a klassikaal worden uitgereikt en de laatste 3 individueel. Je krijgt altijd niveauverschillen in een groep, we kijken per kind naar de vooruitgang. Als de een sneller gaat dan de ander wordt er gedifferentieerd. Als de verschillen op den duur te groot worden (dit kan zijn omdat uw kind ruim achter gaat lopen maar ook ruim voor op de groep) dan gaan we kijken of uw kind kan worden ingedeeld in een andere groep. Dit zal de desbetreffende leerkracht bij de ouders melden. 

 

Lessen voor kinderen

We starten altijd met kleine groepjes. De lesgroepen hebben zoveel mogelijk een vaste zwemjuf of meester, wat de kinderen een veilig gevoel geeft. In de diploma A lessen besteden we iedere les aandacht aan ‘zelfredzaamheid’.

 

Veel ouders willen weten hoe snel hun kind zijn diploma zal halen. Dit kunnen we van tevoren niet voorspellen: dat verschilt per kind en per lesvorm. Het belangrijkste is natuurlijk dat uw kind goed leert zwemmen en het nog leuk vindt ook!

 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Waterangst & andere beperkingen

Zwemschool Jos Koelemeijer is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met (extreme) waterangst. De kinderen gaan samen met de instructeur het water in en zullen na enkele privélessen van hun watervrees af zijn. U zult versteld staan van het snelle resultaat!

 

Wij zijn ook gespecialiseerd in het geven van zwemles aan kinderen met een beperking. Denk aan kinderen met een motorische achterstand, een verstandelijke handicap, een autismestoornis of gedrag- en concentratieproblemen. Dankzij privéles van één van onze gespecialiseerde instructeurs/instructrices kunnen deze kinderen over het algemeen toch leren zwemmen.

 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Openingstijden & tarieven *

Zwemschool Jos Koelemeijer Texel is geopend op dinsdag van 14:15 uur tot 18:30 uur.

 

Aanbod zwemlessen:

Hieronder vindt u onze tarieven:

(gebaseerd op 4 lessen in de maand)

 

Zwemlessen A diploma 60 minuten  €71,-

• Zwemlessen A diploma 75 minuten  €88,80,-

 

• Zwemlessen B diploma 60 minuten  €71,-

• Zwemlessen B diploma 75 minuten  €88,80

 

• Zwemlessen C diploma 60 minuten  €71,-

• Zwemlessen C diploma 75 minuten  €88,80

 

Wij geven desgewenst privéles voor o.a. kinderen met ADHD, Autisme, motorische achterstand, ontwikkelingsachterstand of andere onderliggende problemen.

 

      • 1 kind 30 minuten         €49,50  per les

      • 2 kinderen 30 minuten   €41,-  per les per kind

      • 3 kinderen 30 minuten   €30,-  per les per kind

 

      • Inschrijfgeld  €22,50 

      • Diplomageld  €27,50

 

* Typefouten voorbehouden

* Vraag naar de voorwaarden

Er geldt een opzegtermijn van 1 maand (4 lessen) voor alle doelgroepen.

 

Belangrijke data

De zwemschool is gesloten tijdens de schoolvakanties i.v.m. toeristen die gebruik willen maken van het zwembad in Hotel Opduin.

 

Voorjaarsvakantie:

13 en 20 februari 2024

Meivakantie:

23 en 30 april 2024

Zomervakantie:

9 juli t/m 27 augustus 2024

Herfstvakantie: 

22 en 29 oktober 2024

Kerstvakantie:

24 en 31 december 2024  

 

Afzwemdata:

Zaterdag 27 janurai 2024

Zaterdag 30 maart 2024

Zaterdag 1 juni 2024

Zaterdag 13 juli 2024

Zaterdag 28 september 2024

Zaterdag 30 november 2024

 

Kijkles:

Iedere kijkles mag u de laatste 30 minuten van de les komen kijken.

De data van de kijklessen worden vermeld in de mail van de betaling. 

 

 

Adres & contact

Zwemschool Jos Koelemeijer geeft elke dinsdag les in het zwembad van Grand Hotel Opduin in het dorp De Koog op Texel. Op het terrein is meer dan voldoende parkeergelegenheid.

 

Grand Hotel Opduin

Ruijslaan 22

1796 AD De Koog

 

Telefoonnummer zwemschool: (0226) 352131

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven

Wilt u uw kind of uzelf inschrijven voor een zwemactiviteit? Vul dan het inschrijfformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u meerdere personen inschrijven? Vul voor elk persoon het inschrijfformulier in.

 

Afzwemdata