Locatie Heerhugowaard

Al een paar jaar geven de instructeurs van Zwemschool Jos Koelemeijer zwemlessen in Heerhugowaard. Op dit moment wordt lesgegeven in het zwembad aan de Beukenlaan 1b.

Waarom Zwemschool Jos Koelemeijer?

Het ene kind is het andere niet. Met onze 40 jaar ervaring weten we dat als geen ander. Bij Zwemschool Jos Koelemeijer is uw kind in goede handen. Bij ons staat het kind centraal. Ons doel is niet om uw kind zo snel mogelijk een diploma te laten halen, maar om uw kind zo goed mogelijk te leren zwemmen. Dit doen we op een positieve en stimulerende manier, waarbij we goed kijken naar wat uw kind (aan)kan.

 

Bij ons zwemmen kinderen meteen in diep water. Daardoor ervaren ze vanaf het begin dat ze moeten bewegen om te blijven drijven. Ze kunnen zich snel redden in het water en dat vergroot hun zelfvertrouwen. Vervolgens kunnen ze zich richten op het behalen van hun diploma. Hoe snel dat gaat kunnen we niet voorspellen. Dat verschilt per kind en aantal lesuren per week. We halen het maximale uit elk kind. Met als resultaat dat we ieder jaar gemiddeld 600 diploma’s uitreiken.

 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Vanaf welke leeftijd?

Veel mensen vragen zich af op welke leeftijd ze moeten beginnen met zwemles. De juiste vraag is waaróm het belangrijk is om uw kind op zwemles te doen. Is dat om uw kind zo snel mogelijk een diploma te laten halen? Of vindt u het belangrijker dat uw kind zich kan redden in het water? Onze visie is het laatste.

 

Jonge kinderen voelen zich altijd aangetrokken tot water. Daarom kun je niet vroeg genoeg beginnen met zwemles. Des te eerder uw kind weet wat het moet doen als het te water valt, des te beter. En dat is precies wat wij de jongste kinderen aanleren: vertrouwd zijn met water, niet in paniek raken en weten wat je moet doen als je te water raakt. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van zwemles aan jonge kinderen (vanaf 4,5 jaar). 

 

Meer  weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Vordering diploma's

Wij werken met een vordering systeem. Dit doen wij om de kinderen in het traject richting het A diploma te stimuleren. 

Vorderingdiploma's:

1. Vis diploma (met bandjes en kurk) 

2. Eend diploma (met bandjes en kurk)

3. Schildpad diploma (met bandjes en kurk)

4. Kikker diploma (met kurk van 5)

5. Dolfijn diploma (zonder kurk)

 

Belangrijk om te weten is dat de eerste 2 diploma'a klassikaal worden uitgereikt en de laatste 3 individueel. Je krijgt altijd niveauverschillen in een groep, we kijken per kind naar de vooruitgang. Als de een sneller gaat dan de ander wordt er gedifferentieerd. Als de verschillen op den duur te groot worden (dit kan zijn omdat uw kind ruim achter gaat lopen maar ook ruim voor op de groep) dan gaan we kijken of uw kind kan worden ingedeeld in een andere groep. Dit zal de desbetreffende leerkracht bij de ouders melden. 

 

Lessen voor kinderen

We starten altijd met kleine groepjes. De lesgroepen hebben zoveel mogelijk een vaste zwemjuf of meester, wat de kinderen een veilig gevoel geeft. In de diploma A lessen besteden we iedere les aandacht aan ‘zelfredzaamheid’.

 

Veel ouders willen weten hoe snel hun kind zijn diploma zal halen. Dit kunnen we van tevoren niet voorspellen: dat verschilt per kind en per lesvorm. Het belangrijkste is natuurlijk dat uw kind goed leert zwemmen en het nog leuk vindt ook!

 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Waterangst & andere beperkingen

Zwemschool Jos Koelemeijer is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met (extreme) waterangst. De kinderen gaan samen met de instructeur het water in en zullen na enkele privélessen van hun watervrees af zijn. U zult versteld staan van het snelle resultaat!

 

Wij zijn ook gespecialiseerd in het geven van zwemles aan kinderen met een beperking. Denk aan kinderen met een motorische achterstand, een verstandelijke handicap, een autismestoornis of gedrag- en concentratieproblemen. Dankzij privéles van één van onze gespecialiseerde instructeurs/instructrices kunnen deze kinderen over het algemeen toch leren zwemmen.

 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Belangrijke data

Deze feestdagen zijn wij gesloten

Sinterklaasavond: 5 december 2024 vanaf 18.00u

Pasen: 31 maart en 1 april 2024

Koningsdag: 27 apri 2024

Bevrijdingsdag: 5 mei 2024

Hemelvaartsdag: 9 mei 2024

Pinksteren: 19 en 20 mei 2024

 

Afzwemdata:

Zaterdag 27 janurai 2024

Zaterdag 30 maart 2024

Zaterdag 1 juni 2024

Zaterdag 13 juli 2024

Zaterdag 28 september 2024

Zaterdag 30 november 2024

 

Kijkdagen:

Iedere laatste les van de maand is er de laatste 20 minuten een kijkles voor de ouders.

 

LET OP!!

In de zomer en kerstvakantie gaan de reguliere lessen door! 

 

Adres & route

Zwemschool Jos Koelemeijer geeft les in het zwembad aan de Beukenlaan in Heerhugowaard.

 

Zwemschool Jos Koelemeijer Heerhugowaard ligt op:

▪ slechts 7 minuten rijden van Langedijk

▪ 10 minuten rijden van Alkmaar

 

Beukenlaan 1b

1701 DA  Heerhugowaard

 

Tel. (0226) 352131

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tarieven *

Zwemschool Jos Koelemeijer Heerhugowaard is op de woensdag en zaterdag geopend. 

 

Aanbod zwemlessen:

Hieronder vindt u onze tarieven:

(gebaseerd op 4 lessen in de maand)

 

      • Zwemlessen A diploma    60 minuten   €64,-

      • Zwemlessen B diploma    60 minuten   €64,- 

      • Zwemlessen C diploma    60 minuten   €64,- 

 

Wij geven desgewenst privéles voor o.a. kinderen met ADHD, Autisme, motorische achterstand, ontwikkelingsachterstand of andere onderliggende klachten.

 

      • 1 kind 30 minuten         €49,50  per les

      • 2 kinderen 30 minuten   €41,-  per les per kind

      • 3 kinderen 30 minuten   €30,-  per les per kind

 

      • Inschrijfgeld   €22,50 

      • Diplomageld  €27,50

 

* Typefouten voorbehouden

* Vraag naar de voorwaarden

 

Er geldt een opzegtermijn van 1 maand (4 lessen) voor alle doelgroepen.

 

 

Inschrijven

Wilt u uw kind of uzelf inschrijven voor een zwemactiviteit? Vul dan het inschrijfformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u meerdere personen inschrijven? Vul voor elk persoon het inschrijfformulier in.

 

Afzwemdata