668 Geslaagden in 2018

Al een paar jaar geven de instructeurs van Zwemschool Jos Koelemeijer zwemlessen in Heerhugowaard. Op dit moment wordt lesgegeven in het zwembad van Esdégé-reigersdaal aan de Krusemanlaan 88.

 

Waarom Zwemschool Jos Koelemeijer?

Het ene kind is het andere niet. Met onze 40 jaar ervaring weten we dat als geen ander. Bij Zwemschool Jos Koelemeijer is uw kind in goede handen. Bij ons staat het kind centraal. Ons doel is niet om uw kind zo snel mogelijk een diploma te laten halen, maar om uw kind zo goed mogelijk te leren zwemmen. Dit doen we op een positieve en stimulerende manier, waarbij we goed kijken naar wat uw kind (aan) kan.

Bij ons zwemmen kinderen meteen in diep water (1.40 m). Daardoor ervaren ze vanaf het begin dat ze moeten bewegen om te blijven drijven. Ze kunnen zich snel redden in het water en dat vergroot hun zelfvertrouwen. Vervolgens kunnen ze zich richten op het behalen van hun diploma. Hoe snel dat gaat kunnen we niet voorspellen. Dat verschilt per kind en aantal lesuren per week. We halen het maximale uit elk kind. Met als resultaat dat we ieder jaar gemiddeld 600 diploma’s uitreiken. En dat is veel!

Vanaf welke leeftijd?

Veel mensen vragen zich af op welke leeftijd ze moeten beginnen met zwemles. De juiste vraag is waarom het belangrijk is om uw kind op zwemles te doen. Is dat om uw kind zo snel mogelijk een diploma te laten halen? Of vindt u het belangrijker dat uw kind zich kan redden in het water? Onze visie is het laatste.

Jonge kinderen voelen zich altijd aangetrokken tot water. Daarom kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen vertrouwd met water te maken. Des te eerder uw kind weet wat het moet doen als het te water valt, des te beter. En dat is precies wat wij de jongste kinderen aanleren: vertrouwd zijn met water, niet in paniek raken en weten wat je moet doen als het gebeurt.

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van zwemles aan jonge kinderen (vanaf 4 jaar).

Lessen voor kinderen

We starten altijd met kleine groepjes. Elke lesgroep heeft een vaste zwemjuf of -meester. Dit helpt mee om de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel te geven. In de diploma A lessen besteden we iedere les aandacht aan ‘zelfredzaamheid’.

Veel ouders willen weten hoe snel hun kind zijn diploma zal halen. Dit kunnen we van tevoren niet voorspellen: dat verschilt per kind en per lesvorm.  Het belangrijkste is natuurlijk dat uw kind goed leert zwemmen en het nog leuk vindt ook!

Wij bieden verschillende soorten diploma zwemcursussen aan. U kunt kiezen voor groepslessen, versnelcursussen of turbocursussen (op locatie Hoogwoud in de schoolvakanties). Daarnaast geven we desgewenst privéles aan kinderen die snel het A diploma willen halen.

Waterangst & andere beperkingen

Zwemschool Jos Koelemeijer is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met (extreme) waterangst. De kinderen gaan samen met de instructeur het water in en zullen na een paar privélessen van hun watervrees af zijn. U zult versteld staan van het snelle resultaat!

Wij zijn ook gespecialiseerd in het geven van zwemles aan kinderen met een beperking. Denk aan kinderen met een motorische achterstand, een verstandelijke handicap, een autismestoornis of gedrag- en concentratieproblemen. Dankzij de privélessen van onze gespecialiseerde instructeur/instructrice kunnen de kinderen toch uitstekend leren zwemmen.

Belangrijke data

Vakanties

Kerstvakantie: maandag 23 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020

Zomervakantie: maandag 13 juli t/m zondag 16 augustus 2020

 

Deze feestdagen zijn wij gesloten

Sinterklaasavond: 5 december vanaf 18.00u

Pasen: 12-13 april 2020

Koningsdag: 27 april

Bevrijdingsdag: 5 mei 2020

Hemelvaartsdag: 21 mei 2020

Pinksteren: 31 mei/1 juni 2020

 

Data diplomazwemmen

Zaterdag 28 september 2019

Zaterdag 30 november 2019

Zaterdag 1 feburari 2020

Zaterdag 4 april 2020

Zaterdag 6 juni 2020

 

Afzwemlocatie: zwembad "de Terp" te Wieringerwerf

Aanvangstijden:

A diploma: 16.00-16.45

B diploma: 17.30-18.15

C diploma: 16.45-17.30

 

Kijkdagen 2019 (tot de zomervakantie)

Week 7: 11 t/m 17 februari

Week 15: 8 t/m 14 april

Week 23: 3 t/m 9 juni

Adres & route

Zwemschool Jos Koelemeijer geeft les in het zwembad aan de Beukenlaan in Heerhugowaard.

Zwemschool Jos Koelemeijer Heerhugowaard ligt op:

▪ 20 minuten rijden van Amsterdam en Haarlem

▪ 10 minuten rijden van Alkmaar

▪ 15 minuten rijden van Schagen.

 

Zwembad

Beukenlaan 1

Heerhugowaard

 

Tel. (0226) 352131

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.