Sinds 2014 is Zwemschool Jos Koelemeijer actief op Texel. De lessen worden op dinsdag gegeven in het zwembad van Grand Hotel Opduin in het dorp De Koog op Texel. Het hotel staat midden in de duinen. Terwijl uw kinderen zwemles hebben, kunt u een heerlijke wandeling maken naar het strand. Of genieten van een welverdiende kop koffie terwijl u buiten de konijnen en fazanten voorbij ziet huppelen. Ondertussen vermaken uw andere kinderen zich prima in de kinderspeelkamer.

 

Waarom Zwemschool Jos Koelemeijer?

Het ene kind is het andere niet. Met onze 40 jaar ervaring weten we dat als geen ander. Bij Zwemschool Jos Koelemeijer is uw kind in goede handen. Bij ons staat het kind centraal. Ons doel is niet om uw kind zo snel mogelijk een diploma te laten halen, maar om uw kind zo goed mogelijk te leren zwemmen. Dit doen we op een positieve en stimulerende manier, waarbij we goed kijken naar wat uw kind (aan)kan. De ervaring leert dat kinderen het zwemmen bij ons snel onder de knie hebben. We reiken niet voor niets gemiddeld 600 diploma’s per jaar uit!

Vanaf welke leeftijd?

Veel mensen vragen zich af op welke leeftijd ze moeten beginnen met zwemles. De juiste vraag is waarom het belangrijk is om uw kind op zwemles te doen. Is dat om uw kind zo snel mogelijk een diploma te laten halen? Of vindt u het belangrijker dat uw kind zich kan redden in het water? Onze visie is het laatste.

Jonge kinderen voelen zich altijd aangetrokken tot water. Des te eerder uw kind weet wat het moet doen als het te water valt, des te beter. En dat is precies wat wij de kinderen meteen aanleren: vertrouwd zijn met water, niet in paniek raken en weten wat je moet doen als het gebeurt. De kinderen zwemmen bij ons meteen in diep water en ervaren vanaf het begin dat ze moeten bewegen om te blijven drijven.

Op onze zwemschool op Texel kunnen kinderen vanaf 5 jaar beginnen.

Lessen voor kinderen

We starten altijd met kleine groepjes. Elke lesgroep heeft een vaste zwemjuf of –meester. Dit helpt mee om de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel te geven. In de diploma A lessen besteden we iedere les aandacht aan ‘zelfredzaamheid’.

Veel ouders willen weten hoe snel hun kind zijn diploma zal halen. Dit kunnen we van tevoren niet voorspellen: dat verschilt per kind en per lesvorm. Het belangrijkste is natuurlijk dat uw kind goed leert zwemmen en het nog leuk vindt ook!

Waterangst & andere beperkingen

Zwemschool Jos Koelemeijer is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met (extreme) waterangst. De kinderen gaan samen met de instructeur het water in en zullen na enkele privélessen van hun watervrees af zijn. U zult versteld staan van het snelle resultaat!

Wij zijn ook gespecialiseerd in het geven van zwemles aan kinderen met een beperking. Denk aan kinderen met een motorische achterstand, een verstandelijke handicap, een autismestoornis of gedrag- en concentratieproblemen. Dankzij de privélessen van onze gespecialiseerde instructeur/instructrice kunnen de kinderen toch leren zwemmen.

Openingstijden & tarieven *

Zwemschool Jos Koelemeijer Texel is geopend op dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur.

Aanbod zwemlessen:

▪ We geven desgewenst privéles aan kinderen die snel het A diploma willen halen

  • 1 kind 30 minuten         € 42,00 per kind voor proefles/intake
  • 2 kinderen 30 minuten  € 32,50  per kind per les
  • 3 kinderen 30 minuten  € 22,00  per kind per les
  • 4 kinderen 30 minuten  € 17,00  per kind per les

 

  • Diplomageld  € 25,00

* Typefouten voorbehouden

* Vraag naar de voorwaarden

Inschrijfgeld € 15,00

Er geldt een opzegtermijn van 1 maand voor alle doelgroepen

Belangrijke data

Data diplomazwemmen

Zaterdag 28 september 2019

Zaterdag 30 november 2019

Zaterdag 1 feburari 2020

Zaterdag 4 april 2020

Zaterdag 6 juni 2020

 

Afzwemlocatie: zwembad "de Terp" te Wieringerwerf

Aanvangstijden:

A diploma: 16.00-16.45

B diploma: 17.30-18.15

C diploma: 16.45-17.30

 

Belangrijk

Tijdens de zomervakantie is de zwemschool minimaal 6 weken gesloten.

Adres & contact

Zwemschool Jos Koelemeijer geeft elke dinsdag les in het zwembad van Grand Hotel Opduin in het dorp De Koog op Texel. Op het terrein is meer dan voldoende parkeergelegenheid.

 

Grand Hotel Opduin

Ruijslaan 22

1796 AD De Koog

 

Telefoonnummer zwemschool: (0226) 352131

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.